Home » Webblog

Laat je hond thuis tijdens de kermis!

De Weerter kermis staat voor de deur en dat is ieder jaar een ware happening in onze stad. Duizenden mensen zijn op de been en tot onze grote verbazing ook honden. Er zijn altijd weer mensen die hun viervoeter meenemen naar dit bonte spektakel. Maar de grote vraag is: doe je je hond hiermee een plezier?

Lees meer »

Jippie, we krijgen een pup! 8 Tips voor een goede voorbereiding.

De kogel is door de kerk: er komt een nieuwe pup! Vreugde alom. Je hebt van tevoren goed nagedacht over deze beslissing. Je hebt gekozen voor een bepaald ras en uiteraard heb je hier al alles over gelezen. Je weet inmiddels ook waar je de pup gaat kopen. En nu? De tijd van de puppy-voorpret is aangebroken; een naam bedenken en leuke spulletjes kopen. Maar er is meer… Ik heb 8 tips en vragen voor je op een rij gezet, zodat jij je optimaal kunt voorbereiden op de komst van je nieuwe huisgenootje.

Lees meer »

Commando vrij

Ik zie het vaak gebeuren: een eigenaar vraagt zijn hond om te gaan liggen, beloont hem met een koekje en loopt dan weg om met iemand te gaan praten. Je ziet de hond vertwijfeld denken: “Wat moet ik nu doen?" De hond blijft een tijdje liggen, kijkt onzeker om zich heen en naar zijn eigenaar, uiteindelijk staat hij op en gaat zijn eigen gang. Voor een hond is dit een bijzonder verwarrende situatie. Leer hem daarom het commando ‘vrij’ en gebruik dit consequent. Je zult er zó veel baat bij hebben. Voor de hond schept het duidelijkheid. Hij moet een opdracht uitvoeren tot hij een andere opdracht krijgt óf het commando ‘vrij’ en dan mag hij lekker zijn gang gaan: snuffelen, spelen, uit de auto springen of naar buiten gaan. Een paar voorbeelden hoe dit in de praktijk perfect werkt voor eigenaar en hond. En hoe je je hond het commando ‘vrij’ leert.

Lees meer »

Zo leer je een pup wandelen zonder trekken

De droom van iedere hondenbezitter: een hond die heerlijk met je meeloopt aan een ontspannen lijn. Wil jij dit ook, dan geldt absoluut de regel ‘jong geleerd, is oud gedaan’. Ben vanaf dag 1 consequent, ook al is het nog zo verleidelijk om die kleine lieverd zijn zin te geven. Veel mensen vinden het ook helemaal niet erg als hun puppert van 5 kilo vrolijk aan de lijn trekt. Maar realiseer je dat deze kleine gup volwassen wordt en dan is het waarschijnlijk helemaal niet meer leuk om twee uur lang te wandelen terwijl je schouder uit de kom wordt getrokken. Resultaat: een gefrustreerde eigenaar die zijn hond niet meer uitlaat, omdat het gewoon echt niet gezellig is. Dus wil je dit boven alles voorkomen, dan lees hieronder mijn praktische tips hoe je je pup leert wandelen zonder trekken.

Lees meer »