Home » Cursusaanbod » RJT

RJT (Recreatieve jacht training)

Recreatieve Jachttraining

Tijdens de lessen van de Recreatieve Jachttraining ook wel RJT genoemd, laat voorjager Ellen Beckers-de Graaf eigenaren met hun hond, kennismaken met enkele aspecten uit de jachttraining.

Ellen leidt niet op voor officiële jachtproeven, maar wil u en uw hond wel op een ontspannen manier een aantal facetten van de apporteersport bijbrengen en is daardoor geschikt voor „veel rassen”. In de cursus komen naast gehoorzaamheid, apporteren ook steady-ness van de honden ruimschoots aan bod en ontbreekt het waterwerk niet. Ellen werkt met een positieve trainingsmethode en vind het belangrijk dat de hond plezier heeft in het werken met zijn/haar handler.

 

Je kunt bij ons terecht voor recreatieve jachttraining met je jachthond. Heb je een kruising jachthond of geen jachthond maar wil je graag aan de RJT mee doen, neem dan contact met ons op om te kijken of je met je hond kunt mee doen aan de RJT cursus.  Belangrijk is dat de hond de basis opvoeding heeft en oefeningen zoals zit, blijf, kom hier en netjes lopen aan de lijn beheerst. Daarnaast is de hond sociaal naar andere honden en mensen en niet blaft niet overmatig.

 

Het doel van de training is om samen met je hond plezier te beleven met apporteren in verschillende omstandigheden en wordt er ook geoefend op de steady-ness van de honden.

De RJT G (beginnersgroep) start op een omheind terrein, maar zodra de honden het apport goed ophalen worden de lessen verplaatst naar het bos en veld.

 

Duur: 8 lessen van 1 uur 

Kosten:  €100,= voor 8 lessen incl. fluit en dummy