Home » Cursusaanbod » Hoopers

Hoopers

Sturen en samenwerken

 

Heb jij altijd al eens hoopers willen doen met je hond dan is dit je kans! Marijke de Rooij geeft bij Helga's School4dogs op maandagavond hooper lessen. 

Wat is hoopers precies..
Het is een sport, overgewaaid uit Amerika, waarbij de honden een parcours af leggen door hoepels die op de grond staan in combinatie met tunnels, tonnen en hekjes. De hond leert zelfstandig werken op aanwijzingen van de eigenaar en hierbij gebruiken we verschillende technieken, afhankelijk van de hond.

De hindernissen in het Hoopers parcours zorgen voor een minimale belasting voor zowel hond als handler. Deze sport is dan ook geschikt voor honden van alle leeftijden en formaten. Hierdoor is deze sport ook zeer geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit. 

De hindernissen bestaan uit hoopers (halve hoepels), tunnels en tonnen. Deze hindernissen kunnen ofwel apart gebruikt worden, ofwel samengevoegd worden in een parcours zodat er meer afwisseling is en je oneindige verschillende mogelijkheden krijgt.

 

Voor wie: Honden vanaf 1 jaar

Duur: 10 lessen van 1 uur.  

Prijs: €100,=

 


Op dit moment hebben wij helaas geen vrije plekken in onze hoopers groepen. Heb je interesse dan kun je een mailtje sturen naar helga@school4dogs.nl .